bitefect.ro Lucrurile sunt simple dupa ce le complic eu

17Jul/121

Oamenii sunt inteligenti?

Nu poti conduce masele de oameni considerandu-le inteligente si rationale. Te vei pierde in amanunte neintelese. Furia, pasiunea, ura, dragostea, razbunarea pe un fundal de prostie fac ca masele de oameni sa fie irationale in mod previzibil.

Tagged as: 1 Comment
4Dec/100

Din pacate voturile sunt egale

Da, voturile tuturor sunt egale si acesta este un defect al democratiei. Ale cui voturi? Pai si ale lor:

de aici

Tagged as: , , No Comments
12Nov/101

Viteza scuza pentru orice

Viteza cu care se petrec mai nou lucrurile si faptul ca suntem ocupati au ajuns sa fie scuze foarte uzuale. Cel mai grav este ca se da vina pe cele 2 pentru dezumanizarea oamenilor. Oamenii nu mai sunt oameni. Mai exact nu asa cum erau candva.

Mergeam in una din zile cu cineva cu masina si acesta gonea un Audi AllRoad cu 185 la intrarea intr-o localitatea. La acea viteza linia discontinua inclina sa devina continua. Totusi asa, la viteza aceea am vazut cum la marginea drumului nu prea circulat un invalid cazuse din scaunul lui cu rotile. Am apucat sa vad cum se chinuie sa urce. Am mai aruncat o privire, cat am putut, in oglinda retrovizoare de pe partea dreapta. Cat am vazut eu au fost maxim 6 secunde.

Stau sa ma intreb acum cativa ani cum ar fi fost. Cel mai nesimtit om din sat din coltul tarii, calare pe calul lui cel slab si lenes cred ca s-ar fi dat jos sa-l ajute. Cred asta. Viteza a ajuns scuza pentru orice chiar si pentru dezumanizarea noastra.

Cand trec prin Bucuresti, rar, vad cum oamenii incep zilnic o goana unul impotriva altuia. Parca si-ar fi dusmani cu acte in regula.

Ce folos de 500 de prieteni pe facebook daca nici unul nu te-a vizitat cand erai bolnav. Iti garantez ca nu aveau timp. Daca scriai ca status: "sunt bolnav", de destepti ce sunt ar fi dat "Like".

sursa poza


21Sep/100

Frica de tigani

Dupa o saptamana de gradinita fiica mea de 3 ani stie ca trebuie sa se teama de tigani. Eu nu am invatat-o dar nu ma opun educatiei calificate.

Tagged as: , No Comments
19Jul/101

Ironia istoriei la Dorohoi

In 1940:
Pogromul din Dorohoi din vara anului 1940 se înscrie în seria celor mai grave acţiuni antievreieşti ale armatei române. A fost pregătit şi executat de ofiţeri şi soldaţi din Regimentul 3 Grăniceri şi Regimentul 8 Artilerie în condiţiile retragerii fără luptă din teritoriile pierdute în 1940 în favoarea URSS.
wikipedia.org

In 2010:
Municipiul Dorohoi, una dintre cele mai afectate localităţi de inundaţii după ce râul Buhaiu a ieşit din matcă, pare a fi copleşit de sărăcie, deznădejde, de neputinţa şi disperarea oamenilor care afirmă că nu ştiu dacă o mai pot lua de la capăt. de aici

Tagged as: 1 Comment
1Jul/100

Evolutie de dragul evolutiei

Mi se par filozofii stirile conform carora viteza de transfer pe internet va creste de 4 ori, internetul mobil la fel. Asta atata timp cat in orase am probleme mari de semnal la convorbiri de pe mobil.

Mi se pare ca se face evolutie de dragul evolutiei. Sincer, chiar nu as vrea sa mai evolueze nimic intr-o alta treapta. As vrea ca sa perfectionam ce avem. Fiecare etapa vine cu problemele ei si cu promisiunea ca le va rezolva pe cele precedente.

Si nu am concluzie la acest articol.

20Jun/100

Romanii se nasc cu nevoia de a da mita

Am observat un lucru la noi, romanii. Mita nu are tot timpul scopul de a obtine foloase necuvinte sau de a "convinge" o persoana sa isi faca datoria asa cum ar fi trebuit altminteri sa o faca. Am observat ca in unele cazuri romanul crede ca are o datorie morala, spirituala sau cum vreti sa dea bani.

Aceasta de exemplu in cazul nasterii unui copil in cadrul unei clinici private. Aici totul are un pret, chiar si amabilitatea se deconteaza la final. Totusi unii parinti, desii se vad cu odrasla in mana si  banii pentru factura pregatiti, simt ca trebuie sa dea medicilor, asistentelor, moasei, femeii de servici, pisicii din fata spitalului. Parca ar fi un blestem pe copil daca nu faci asa. Nu putine sunt cazurile cand parintii insista in aceste cazuri.

Putem vorbi de fel si fel de cauze, dar suntem ... speciali.