bitefect.ro Lucrurile sunt simple dupa ce le complic eu

16Jul/120

Ce faci cu dreptatea mea?

Concluziile oamenilor se bazeaza de multe ori pe cunoasterea partiala a adevarului. Unii lideri incearca sa obtina confirmarea in unele aspecte pentru a se lauda cu acei oameni.

Initial, Hitler ii intreba pe oameni daca sunt multumiti, daca le place cum arata tara.

Dupa o vreme a intrebat daca vor sa cunoasca vinovatul pentru toate acestea si ce ar face cu el.

Bineinteles, la final i-a intrebat pe oameni daca nu cumva evreii si oamenii inferiori sunt vinovati de toate problemele societatii.

Interesant cum raspunzand unor intrebari legitime ajungi la o concluzie ilegitima. Manipulare? Poate. Pana atunci: inainte de a-ti da dreptate vreau sa stiu ce o sa faci cu ea.

2Apr/120

Pana cand casele nu se construiesc singure …

L-am intrebat pe un arhitect ca daca ar intra intr-o casa, in care:

-toti peretii au unghiuri drepte, instalatiile de caldura, electrica, canalizarea functioneaza perfect.

- ar vedea ca are sistemul video de supraveghere integrat in televizor, poate inchide jaluzelele de la telecomanda

- ar observa ca  aranjarea mobilei, culorile, design-ul sunt perfecte

- ar analiza si ar ajunge la concluzia ca rezistenta casei este una bine calculata

in final, dupa ce a vazut si a analizat toate aceste lucruri la o casa, daca l-as intreba: Care e probabilitatea ca aceasta casa sa se fi construit singura, in timp sau nu, dar fara ca cineva sa o fi proiectat si lucrat la ea?

Raspunsul nu m-a mirat, i s-a parut absurda intrebarea. A considerat ca nu merita raspuns o astfel de intrebare, era clar ca nu se poate asa ceva. Pana ce si o casa proiectata bine mai are erori ori la proiectare ori la executie, dar sa fie una perfecta fara proiectant si executant ...

Totusi, ma uit la copii mei, care sunt facuti atat de perfect. Ma tot mir cum pot functiona toate organele in miniatura si apoi sa creasca milioane de tesuturi pentru a face un om matur. Eu cred ca sunt normal cand cred ca omul nu putea sa apara din nimic fara sa fi fost creat. Am obosit sa ma uit la teren sperand sa creasca o casa singura. Ma duc la proiectant.

Tagged as: , No Comments
25Apr/110

Ce ai regreta?

Din citite si auzit am inteles ca in fata mortii toti oameni au ramas doar cu o singura dorinta. Binenteles cei ce au scapat ca sa ne si poveasteaca. Din multimea de prioritati, urgente, planuri, majoritatea oamenilor aflati intr-o situatie care le arata iminenta mortii, cu fiecare secunda li se clarifica o singura dorinta. Poate este regretul ca au investit atat de mult timp in lucruri de nimic, poate stresul inutil si lipsa bucuriei, poate dorinta de a fi cu familia mai mult, poate dorinta de a da mai mult la cei din jur ...

Viata este o serie de lucruri necesare, urgente si importante. Toate lucrurile trebuiesc facute dar nu toate merita acelasi efort si pasiune. Ar trebui sa stim deja ce am regreta in clipa mortii.

Filed under: Personal, Profund No Comments
19Apr/111

La farmacie

Dupa ce mi-a dat medicamentele, farmacista mi-a urat sanatate. Sa o cred pe cuvant?

Tagged as: 1 Comment
20Nov/100

Omul ipocrit

Omul este cea mai ipocrita fiinta de pe pamant. Nici nu cred ca ar putea vreun animal sa fie astfel. Ca sa reduc sfera de aplicare pot sa spun caci cunosc cateva cazuri de oameni care se comporta ca un nimic: insala, fura si mintesc cu nerusinare. Totusi aceasta nu ii opreste sa aiba pereri inalte pe bloguri sau in discutii cu te miri cine stie ce.

Cand ii vad imi vine sa explodez ca fac reactie nucleara parca. Totusi un ipocrit din acesta merge pana la capat. Sti de ce? Deja chiar isi crede minciunile.

12Nov/101

Viteza scuza pentru orice

Viteza cu care se petrec mai nou lucrurile si faptul ca suntem ocupati au ajuns sa fie scuze foarte uzuale. Cel mai grav este ca se da vina pe cele 2 pentru dezumanizarea oamenilor. Oamenii nu mai sunt oameni. Mai exact nu asa cum erau candva.

Mergeam in una din zile cu cineva cu masina si acesta gonea un Audi AllRoad cu 185 la intrarea intr-o localitatea. La acea viteza linia discontinua inclina sa devina continua. Totusi asa, la viteza aceea am vazut cum la marginea drumului nu prea circulat un invalid cazuse din scaunul lui cu rotile. Am apucat sa vad cum se chinuie sa urce. Am mai aruncat o privire, cat am putut, in oglinda retrovizoare de pe partea dreapta. Cat am vazut eu au fost maxim 6 secunde.

Stau sa ma intreb acum cativa ani cum ar fi fost. Cel mai nesimtit om din sat din coltul tarii, calare pe calul lui cel slab si lenes cred ca s-ar fi dat jos sa-l ajute. Cred asta. Viteza a ajuns scuza pentru orice chiar si pentru dezumanizarea noastra.

Cand trec prin Bucuresti, rar, vad cum oamenii incep zilnic o goana unul impotriva altuia. Parca si-ar fi dusmani cu acte in regula.

Ce folos de 500 de prieteni pe facebook daca nici unul nu te-a vizitat cand erai bolnav. Iti garantez ca nu aveau timp. Daca scriai ca status: "sunt bolnav", de destepti ce sunt ar fi dat "Like".

sursa poza


8Oct/100

Tamaduitoarea soarecilor

Poate stiti, daca nu stiti va spun eu, sunt pe piata o gramada de aparate care lupta impotriva soarecilor pe calea ... undelor. Adica ii streseaza mai ceva ca pe noi criza si fug de aparatele aceastea. Aparatele impotriva rozatoarelor costa intre  900 - 200 ron.

Asa. Eu zic caci aceasta activitate, de vanzare a acestor aparate, ar putea fi incadrata la rubrica: "Tamaduitoare". Eu si altii am testat aparate din astea dar in afara faptului ca soarecii si-au facut treburile pe aparat, nu vad alta realizare. Poate ar fi de mentionat banii pierduti.

Pai e afacere decenta, promiti ceva ce nu poti dovedi ca ai facut. Tadamuitoare in toata regula doar ca mituita de rozatoare.

26Aug/100

Sa puna Boc titlu

Azi am platit cateva milioane la stat conform noilor reglementari. Tot azi am fost sunati de medicul de familie sa cumparam vaccinul pentru copil pentru ca nu se gaseste ... pe gratis. Costa cam 200 ron.

Asta cum se numeste?

Tagged as: No Comments
25Aug/100

Ti-ai intalnit groparii?

Vad atata zbatere, efort, stres intr-o viata de om. Fie ca unii se zbat fara sa scoata capul la liman, fie ca altii urca pe trepte de "succesuri", totusi toata lumea se zbate precum pestele pe uscat.

Si totusi, tuturor, fara exceptie, derogare sau iertare le este pregatit sicriul. Groparii tai mai mult ca sigur ca in acest moment traiesc si poate deja te-ai intalnit cu ei. Undeva, ceva este gresit. Nu prea merita efortul.

Faza cu o viata implinita este iar discutabila. Viata ta implinita poate fi retezata de un nimic de accident, de un nimic de virus, de o nimica tumoara. Unii zic caci merita sa lasi un nume bun. Unde, pe cripta?

Undeva, ceva este gresit. La noi.

Sursa imagine: agenda.ro

21Aug/100

Cursul informatiei

Ma uit in ultima vreme dupa o masina noua si tot imi face cu ochiul un Hyundai IX35. Nimic interesant pana acum.

La cautarea pe google deja m-am prins cum trebuie sa actionez. Ma uit in lista si tot ce pare a fi articol de ziar, ignor. Unde sunt comentarii sau articole pe bloguri citesc. Articolele din ziare sunt niste traduceri si niste comunicate fara viata. E drept caci pe forumuri si bloguri nu totdeauna sunt persoane avizate dar mai mult face o parere sincera chiar daca trebuie sa o citesti printre randuri.

Acelasi lucru il fac si la alegerea vacantei. Poate sa fie poza in ziar cu plaja si jacuzii de pe luna, pana nu citesc cum e in baie in hotel nu ma duc. Si ziarele nu scrie din astea.

Poza: erushabh.com

Tagged as: , No Comments