bitefect.ro Lucrurile sunt simple dupa ce le complic eu

12Nov/101

Viteza scuza pentru orice

Viteza cu care se petrec mai nou lucrurile si faptul ca suntem ocupati au ajuns sa fie scuze foarte uzuale. Cel mai grav este ca se da vina pe cele 2 pentru dezumanizarea oamenilor. Oamenii nu mai sunt oameni. Mai exact nu asa cum erau candva.

Mergeam in una din zile cu cineva cu masina si acesta gonea un Audi AllRoad cu 185 la intrarea intr-o localitatea. La acea viteza linia discontinua inclina sa devina continua. Totusi asa, la viteza aceea am vazut cum la marginea drumului nu prea circulat un invalid cazuse din scaunul lui cu rotile. Am apucat sa vad cum se chinuie sa urce. Am mai aruncat o privire, cat am putut, in oglinda retrovizoare de pe partea dreapta. Cat am vazut eu au fost maxim 6 secunde.

Stau sa ma intreb acum cativa ani cum ar fi fost. Cel mai nesimtit om din sat din coltul tarii, calare pe calul lui cel slab si lenes cred ca s-ar fi dat jos sa-l ajute. Cred asta. Viteza a ajuns scuza pentru orice chiar si pentru dezumanizarea noastra.

Cand trec prin Bucuresti, rar, vad cum oamenii incep zilnic o goana unul impotriva altuia. Parca si-ar fi dusmani cu acte in regula.

Ce folos de 500 de prieteni pe facebook daca nici unul nu te-a vizitat cand erai bolnav. Iti garantez ca nu aveau timp. Daca scriai ca status: "sunt bolnav", de destepti ce sunt ar fi dat "Like".

sursa poza


Comments (1) Trackbacks (0)

Leave a comment


No trackbacks yet.