bitefect.ro Lucrurile sunt simple dupa ce le complic eu

23Jan/110

Raspuns la mailurile de ajutor

Am primit si azi un email de ajutor de genul celora ca yahoo acorda bani daca trimit mai departe si ajuta persoana in cauza. Fiind duminica am zis sa fac o fapta buna si sa dau reply. Adica:

In loc sa il trimiti pe mailul acela trimis mie de acum poti trimite mailul asta: :)

Sa sti ca niciodata AOL sau Microsoft nu vor face intelegeri ca in schimbul mailurior sa doneze bani.Pentru ca in primul rand ar incalca legea prin incurajarea SPAM-ului.  Chiar daca ar fi adevarat, nu ar avea de unde stii cum sa cuantifice emailurile si persoana. De ex. in cazul de fata de unde stiu ei ca mailul acesta este pentru o persoana de la medicina  si sa ii dea 1 cent? Exact, nu au. Sunt mii de mailuri si cauze de aceastea false in fiecare tara in fiecare zi.

Si totusi, atunci de ce aceste mailuri? E o bataie de joc?

Da si nu. Mailurile acestea au scopul de a aduna o baza de date de mailuri. De ex. in mailul acesta sunt cel putin 50 de adrese de mail. La un moment dat mailurile acestea sunt colectate si vandute. Prin faptul ca dai forward la email cu toate adresele de mail la care l-au trimis altii in continutul lui face ca pana la urma acestea sa intre in baza de date a unui SPAM-er care le va vinde.

Si asa se intreaba oamenii peste o vreme de ce primesc mailuri cu tot felul de prostii?

Tot asa la mailurile acestea probabil la o data ulterioara se va trimite o felicitare virusata, cu scopul de a infecta calculatorul.

Oamenii vor sa faca bine dar binele nu se face asa usor.

Tagged as: Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment


No trackbacks yet.