bitefect.ro Lucrurile sunt simple dupa ce le complic eu

18Aug/150

Iluzia de toata zilele

Este o vorba ce circula in discursurile motivationale: „dacă nu îţi făureşti vise, vei contribui la indeplinirea viselor celorlalti”. Ce frumoasa idee, nu-i asa? Dar daca o aplicam ce inseamna? Cei ce lucreaza intr-o banca, pe un santier de constructii, cei ce matura orasul, cei ce fac hainele pe care le imbracam? Ei ce vis au? Conform maximei enuntate s-ar putea spune ca ei muncesc pentru indeplinirea visului unui sef, a unor familii ce vor locuii in casele acelea, a unor oameni ce vor imbraca hainele frumoase pe care ei le produc cu mare truda. Dar nu trebuie sa spunem de ei? Ne putem uita la noi.

Am putea spune ca noi implim dorinta altuia, contribuim la materializarea visului altui om. Atat de implicati suntem in acest demers ca ni se aplica proverbul: “pantofarul nu are pantofi si croitorul nu are haine”.

Dar nu te grija ta face brutarul paine, ce de grija lui. Nu la tine se gandeste cand pune ingredientele, le amesteca apoi coace aluatul. Se gandeste la el si la banii ce o sa ii primeasca de la tine. Orice om are o dorinta, un vis, o idee ce il face sa se trezeasca dimineata si sa mearga in stanga si in dreapta.

Fiecare om incearca sa dea un sens vietii lui. Fie ca e performanta ca si angajat, ca si detinator de afacere, ca sportiv. Sunt unii care gasesc un sens in a bea doua beri si a se uita la televizor in fiecare seara. Atingete de aceste drepturi ale lui si vei vedea cum i se intuneca mintea. Aparent rational, omul este in realitate un sentiment care a imbracat un trup. Este o idee, pasiune si vis cu maini si picioare.

Desii nu se potrivete conceptiei evolutioniste care spuna ca intai a venit materia si apoi intelectul vei vedea ca materia insasi nu vrea sa traiasca fara un scop. Ia omului ce are mai drag si va alege sa moara.

Tu ce iluzii iti servesti pentru a dori sa traiesti?

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment


No trackbacks yet.